INFORMASJONSKAPSELERKLÆRING

INFORMASJONSKAPSELERKLÆRING

Definisjoner, særtrekk og anvendelse av bestemmelser

Informasjonskapsler og liknende teknologier er små tekstfiler som sendes og registreres på brukernes datamaskiner eller mobile enheter under deres første besøk, og som deretter sendes tilbake til disse nettstedene ved neste besøk. Takket være informasjonskapsler husker nettstedene brukernes handlinger og preferanser (som innloggingsdata, standard språkinnstilling, skriftstørrelser, ekstra skjerminnstillinger osv.), slik at de ikke behøver å angi dem på nytt når de besøker nettstedet igjen og ser på sidene.

Derfor brukes informasjonskapsler til å utføre IT-autentisering, øktovervåking og lagre informasjon om aktivitetene til brukere som aksesserer et nettsted, og de kan også inneholde en unik identifikator som gjør det mulig å overvåke brukeropplevelser på nettstedet til statistiske formål eller annonseringsformål. Under navigering på et nettsted kan brukeren også motta informasjonskapsler og tilsvarende teknologi på sin datamaskin eller mobile enhet fra andre nettsteder eller nettservere enn de besøker (såkalt «tredjeparts» informasjonskapsler). Enkelte operasjoner kan ikke utføres uten bruk av informasjonskapsler, som i enkelte tilfeller er teknisk nødvendige for å drive nettstedet.

Det er ulike typer informasjonskapsler, avhengig av deres egenskaper og funksjoner, og disse kan bli værende på brukerens datamaskin eller bærbare enhet i ulik lang tid: såkalte øktinformasjonskapsler som slettes automatisk når du lukker nettleseren; og såkalte permanente informasjonskapsler som forblir på brukerens enhet inntil en forhåndsbestemt dato.

Det er ikke alltid nødvendig å ha innhentet samtykke for å bruke informasjonskapsler. Slikt samtykke er spesielt ikke påkrevd for tekniske «informasjonskapsler», dvs. slike som kun brukes til å utføre kommunikasjon via et elektronisk kommunikasjonsnettverk, eller som er absolutt nødvendig for å yte en tjeneste brukeren spesifikt har bedt om. Med andre ord, informasjonskapsler som er uunnværlige for å drive et nettsted eller for å utføre oppgaver brukeren har bedt om.

Blant tekniske informasjonskapsler som ikke krever uttrykkelig samtykke for at de skal kunne brukes, har man: i) navigasjons- eller øktinformasjonskapsler (til autentisering); ii) funksjonelle informasjonskapsler som gjør at brukere kan navigere på bakgrunn av et sett med utvalgte kriterier (for eksempel språk eller produkter man har valgt å kjøpe) for å forbedre servicen de mottar.

Derimot kreves det samtykke fra brukere for «analyse-» og «profileringsinformasjonskapsler», dvs. informasjonskapsler som skal gi analytisk statistikk om bruken av ett nettsted eller slike som oppretter profiler for brukere for å sende dem reklamemeldinger i tråd med de preferansene de har gitt uttrykk for når de har surfet på nettet.

Typer informasjonskapsler som brukes av Nettstedet og muligheten til å velge (velge bort)

Nettstedet bruker følgende informasjonskapsler som gir mulighet til å velge / velge dem bort (og dermed deaktivere dem), bortsett fra tredjeparts informasjonskapsler; for disse må du se relevante prosedyrer for å velge og velge bort informasjonskapsler nedenfor i de innsatte lenkene:
• Tekniske informasjonskapsler – økt eller navigasjon – er absolutt nødvendige for å drive Nettstedet eller for at du skal kunne bruke innholdet og tjenestene du har bedt om.
• Teknisk-funksjonelle informasjonskapsler, dvs. de som brukes til å aktivere spesifikk funksjonalitet på Nettstedet og et antall utvalgte kriterier (språket eller produktene som velges til kjøp, for eksempel) for å forbedre tjenesten som ytes. ADVARSEL: Deaktivering av de tekniske og/eller funksjonelle informasjonskapslene på Nettstedet kan føre til at visse tjenester eller funksjoner på Nettstedet ikke er tilgjengelige, eller at Nettstedet ikke fungerer ordentlig, og du kan bli nødt til å endre eller legge inn informasjon eller preferanser manuelt hver gang du besøker Nettstedet.
• Teknisk-analytiske informasjonskapsler kan gi en forståelse av hvordan du bruker Nettstedet. Informasjonen som innhentes av disse informasjonskapslene kan kun behandles i samlet og anonym form.
• Tredjeparts informasjonskapsler, dvs. informasjonskapsler fra andre nettsteder eller servere enn Ferreros, brukes til tredjeparters formål, inklusive profileringsinformasjonskapsler. Legg merke til at disse tredjeparter, oppført nedenfor med tilhørende lenker til personvernerklæringen, er uavhengige behandlingsansvarlige for personopplysningene de innhenter med informasjonskapslene de sender. Derfor bør du se deres personvernerklæringer, informasjon og samtykkeskjemaer (velge og velge bort de respektive informasjonskapslene) oppført under:
• - [sett inn relevant lenke]
• - [sett inn relevant lenke]


Tabellen under beskriver i detalj hver informasjonskapsel som brukes på nettstedet www.ferrero.com, inkludert deres spesifikke formål. Vi vil ikke bruke disse informasjonskapslene til noe annet formål enn det som er oppgitt i denne Informasjonskapselerklæringen

Informasjons-kapselnavn: AWSELB
Kategori: Funksjonell
Type: Økt
Formål: Brukes til å konfigurere sticky session på AWS lastbalanserer
Varighet: Økt

Informasjons-kapselnavn: JSESSIONID
Kategori: Funksjonell
Type: Økt
Formål: Teknisk informasjonskapsel fra New Relic
Varighet: Økt

Informasjons-kapselnavn:
PHPSESSID
Kategori: Funksjonell
Type: Økt
Formål: Lagrer økt
Varighet: Økt

Informasjons-kapselnavn: lang
Kategori: Funksjonell
Type: Førstepart
Formål: Brukes til å lagre nettstedets språk
Varighet: 1 år

Informasjons-kapselnavn: __utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmt
Kategori: Analyse
Type: Google (tredjepart)
Formål:Registrerer kundens besøk, lagrer mengde / tid / forrige / nåværende besøk, kontrollerer omtrent hvor raskt brukeren forlater nettstedet
Varighet:
Økt / 10 minutter / 12 timer

Vise og modifisere informasjonskapslene via ditt navigasjonsprogram (nettleser)

Du kan velge hvilke informasjonskapsler som skal tillates via den prosedyren som beskrives her, og du kan autorisere, blokkere eller slette (helt eller delvis) informasjonskapsler via de spesifikke funksjonene i navigasjonsprogrammet ditt (den såkalte nettleseren). Hen, hypotetisk sett, hvis alle eller noen av informasjonskapslene deaktiveres, kan du eventuelt ikke få tilgang til Nettstedet, eller visse tjenester eller visse funksjoner ved Nettstedet er eventuelt ikke tilgjengelige eller fungerer ikke som de skal og/eller du kan bli tvunget til å endre eller legge inn manuelt informasjon eller preferanser hver gang du besøker Nettstedet.

For nærmere informasjon om hvordan du stiller dine preferanser for bruk av informasjonskapsler via nettleseren din, viser vi til disse anvisningene (du bør kontrollere jevnlig at lenkene er oppdatert):

Internet Explorer
Firefox
Safari
Chrome

For å avvise Google Analytics-informasjonskapselen, kan du laste ned og installere Google Analytics opt-out browser add-on. Nettstedbrukere som ikke vil at deres data skal rapporteres av Google Analytics JavaScript kan installere Google Analytics opt-out browser add-on. Dette tillegget instruerer Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, og dc.js) til å hindre at det sendes informasjon til Google Analytics. Nettlesertillegget er tilgjengelig for de fleste moderne nettlesere. Google Analytics opt-out browser add-on hindrer ikke at det sendes informasjon til selve nettstedet eller til andre nettanalysetjenester. Se mer om Google Analytics opt-out browser add-on.

[Siden Google Analytics add-on beskrevet over kun virker på desktop-nettlesere, kan du vurdere å lage din egen avvisningsmekanisme ved hjelp av disse anvisningene https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/ios/v3/advanced#opt-out]
For å avvise Google Analytics SDK, klikk her [dersom Google Analytics-informasjonskapsler sendes via det relevante nettstedet]