Ferrero Groups historie og oppdrag

Fra de første skrittene til en verdensomfattende suksess

EN FAMILIEHISTORIE


Ferrero er suksesshistorien om en viljesterk familie fra Piemonte i Italia som har utviklet et multinasjonalt selskap gjennom tre generasjoner.

BEGYNNELSEN I ALBA OG ÅRENE SOM FULGTE


For å finne opprinnelsen til Ferrero, må vi helt tilbake til 1940-tallet. Det var da Piera og Pietro, Micheles foreldre, gjorde om et konditori til fabrikk. Ferrero-familien var den første italienske produsenten etter annen verdenskrig som åpnet produksjonsanlegg og kontorer utenlands i sjokoladebransjen, og de gjorde selskapet til en internasjonal aktør. Disse første og avgjørende skrittene ble tatt på bakgrunn av produktene som ble "oppfunnet" av Pietro Ferrero og hans sønn Michele, som var svært ung på den tiden. En annen suksessfaktor var det effektive salgsnettverket ledet av Giovanni, Pietros bror, som døde i 1949.

EN VERDENSSUKSESS


Etter selskapets fremgang i Italia bestemte Michele Ferrero seg for å starte produksjon i utlandet også. I 1956 ble det åpnet et stort anlegg i Tyskland, og kort tid etter åpnet et anlegg i Frankrike. Det var en tid med rask ekspansjon for Ferrero i Europa, med etablering av handelskontorer og produksjon i Belgia, Nederland, Østerrike, Sveits, Sverige, Storbritannia, Irland og Spania. I tiårene som fulgte ble virksomheten verdensomfattende, med selskaper og anlegg i Nord- og Sør-Amerika, Sørøst-Asia, Øst-Europa, Afrika og Australia; og i senere tid Tyrkia, Mexico og Kina.

FRA STORE IDEER TIL KULTURIKONER

DE FØRSTE ERVERVELSENE


I 2015 begynte en ny tidsalder for selskapet vårt med to viktige ervervelser. I mars fikk selskapet den endelige tillatelsen til å starte integreringsprosessen med Oltan, nå Ferrero Findik, Tyrkias ledende foretak innenfor innhøsting, risting og omsetning av hasselnøtter. Den andre ervervelsen, per august, var sjokoladeproduktselskapet Thorntons, grunnlagt i Storbritannia i 1911. Thorntons, med mer enn 3 300 ansatte, er nå en del av vår utvidede familie. Vi har begge en frodig familiehistorie og er sterkt opptatt av å glede kundene med førsteklasses sjokoladeprodukter av ypperste kvalitet.

GRUPPENS SAMFUNNSANSVAR

Ferrero er nå solid plassert blant de ledende selskapene i verden rent omdømmemessig. Dette skyldes unektelig blant annet gruppens initiativer innenfor samfunnsansvar. Disse er oppsummert i Ferreros CSR-strategi, som fokuserer på høyeste kvalitet og innovasjon, transparent kommunikasjon, omsorg for menneskene som har skapt og fremdeles skaper gruppens historie, støtte i lokalsamfunnet, fremme av en aktiv livsstil blant unge samt det sterke engasjementet i bærekraftig landbruk og miljøvern.