Historie

Hovedrolleinnehaveren i Ferrero-konsernets utvikling er Michele Ferrero. Med vilje til å skape nye produkter og med sine nyskapende idéer har han revolusjonert matvanene til millioner av konsumenter.

Takket være det konstante og effektive samarbeidet med sin kone Maria Franca, ble han den første italienske konditor som åpnet kontorer i utlandet i etterkrigstiden. Dette gjorde Ferrero til en reell internasjonal aktør.

Vi må tilbake til førtiårene for å finne røttene til denne suksessen. I denne perioden klarte Piera og Pietro, foreldrene til Michele, å gjøre sitt lille konditori om til en fabrikk.

Disse første stegene var mulige grunnet produktene som ble oppfunnet av Pietro Ferrero og hans, på den tiden, purunge sønn Michele. En annen suksessfaktor var salgsnettverket som ble satt opp av Pietros bror Giovanni i 1949.

Ferrero-konsernets historie har nå nådd sin tredje generasjon. Pietro og Giovanni Ferrero, sønner av Michele og Maria Franca, har i over 10 år styrt konsernet som administrerende direktører.

I april 2011 døde Pietro Ferrero på tragisk vis i Sør-Afrika i forbindelse med et veldedighetsprosjekt som var av stor viktighet for ham, og som tok sikte på å lansere Ferrero-konsernets sosiale entreprenørskapsløsning "Sociale Ferrero" i det afrikanske landet.

I dag fortsetter Giovanni Ferrero å styre selskapet med stor suksess, og fortsetter å sikte mot enda mer ambisiøse mål mens den sosiale inspirasjonen og motivasjonen som ble delt med hans foreldre og hans bror fortsetter å leve videre. Det er en ressurs basert på solide familieverdier, i dag som i går.

Kort summert vil man bak merket, budsjettet og den globale ekspansjonen til et multinasjonalt selskap, finne historien til en genial og hårdnakket familie fra Piemonte, som etter Ferrero-mottoet "Arbeide Skape Donere" har kunnet vise til sin ekstreme vekst.