1. 1. Hvor kommer kakao egentlig fra?

Kakaotreet vokser bare i de varmeste områdene på jordkloden, på steder rundt ekvator. De ulike typene kakao kommer hovedsakelig fra Vest-Afrika samt fra de nordlige delene av Sør-Amerika, Sentral-Amerika og Indonesia. Per i dag finnes det omtrent 60 ulike typer kakao.

2. 2. Hvordan utvinnes kakaopulver fra bønnene?

Etter høstingen får kakaobønnene hvile i fem til ti dager. Dette for at bønnene skal få gjære. Gjæringen gjør bønnene mørke og gir dem den typiske kakaoaromaen. Deretter tørkes og røstes bønnene. Og så begynner moroa: Bønnene knuses, eventuelle urenheter fjernes og bønnene males. Kakaosmøret frigjøres fra kakaomassen i et trykkammer. Presskakene males for å fremstille kakaopulver.

3. 3. Er det sant at kakao er en god måte å holde seg i form på?

Ja, med riktig kombinasjon: Kakao inneholder karbohydrater, og i kombinasjon med sukker gir det kroppen energi. Dessuten inneholder kakao den naturlige ingrediensen teobromin, oppkalt etter kakaoplanten ”teobroma” – gudenes føde.

4. 4. Hvordan fremstilles sjokolade?

Flere ulike typer kakaomasse blandes etter en spesiell oppskrift med ekstra sukker, kakaosmør og, dersom det trengs, melk eller fløteprodukter. Kakaomassen behandles gjennom flere valser til den blir ekstremt tynn. Deretter blir den presset, rørt, vendt, oksidert og varmet i flere timer i spesielle beholdere, til den blir en myk sjokolademasse. Utsøkt sjokolade.

5. 5. Inneholder Kinder-sjokolade brunhvit sjokolade?

Nei, Kinder-sjokolade er en ren, høykvalitets melkesjokolade fylt med kremet melk. Dessuten: Kinder-sjokolade fremstilles av en tredjedel melk.

6. 6. Hvilke Ferrero-produkter inneholder ikke nøtter?

I henhold til innholdsfortegnelsen inneholder følgende produkter ikke nøtter (peanøtter, valnøtter, hasselnøtter osv.): Kinder Chocolate, Kinder Surprise, Kinder Country, Kinder Milk-Slice, Kinder Maxi, Kinder Penguí, Mon Chéri og Tic Tac.